GEDICHTJE VOOR KINDEREN

 

ik mag mijn huis niet uit
mijn wereld is heel klein
gelukkig heb ik een fijn hoofd
en kan ik reizen in mijn brein

ik dobber in een oceaan
rijd op ‘n kameel door de woestijn
vlieg met een vogel mee omhoog
tot ik in een wolk verdwijn

wanneer de school weer opengaat
ben ik ver weg geweest
de wereld is groter dan je denkt
als je fijne boeken leest

anne sanderling

 

LEERKRACHT?
Voel je vrij om dit gedichtje te gebruiken in de klas. Je kunt het afdrukken op posterformaat. De kinderen kunnen ook zelf een poster maken van hun eigen boek. Gebruik daarvoor de onderstaande sjabloon: een A4 met alleen het open boek.

(Klik met de rechtermuisknop op het witte vlak hieronder en kies voor Afbeelding opslaan)

GRAFISCH ONTWERPER?
De poster kan natuurlijk veel mooier. Het boek is nog erg wit. Voel je vrij om een mooiere poster te maken van het gedicht. Wel graag met boek. Hieronder de bestanden die je nodig hebt. Ze komen van Pixabay en zijn gratis te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden. De tekst staat hierboven. Leuk als je mijn naam vermeldt!